Behöver du bra glidbrickor?

av | 18 Juni, 2023

Är det så att du är i behov av glidbrickor? När det gäller olika glidelement som glidbrickor, glidlager och glidplattor, så ska du vända dig till Lagermetall. När man talar om glidelement så är det något som ofta behövs i olika mekaniska system. Man har dessa emellan så att det blir en rörelse mellan två ytor men med en minimal friktion. Det är alltså själva friktionen man vill minska med dessa glidelement. Glidbrickor, glidlager och glidplattor används oftast inom olika applikationer och industrier.

Brickor som förhindrar att det glider

Man kan förklara glidbrickor som just brickor som gör att det inte glider så mycket eller att det inte blir en så stor friktion mellan två ytor. Idag finns det glidbrickor, glidlager och glidplattor i lite olika material. Sedan går det att använda dessa på olika sätt samt att de kan även utformas så att de passar för en viss miljö eller för en viss applikation.

Olika former av glidelement har alla samma fördelar. De är bra på att hantera höga belastningar samtidigt som de erbjuder låg friktion.

Hitta rätt glidelement

Hos Lagermetall finns det flera glidelement. Dessa består av glidbrickor, glidlager och glidplattor. På Lagermetalls sida kan du själv fylla i hur stora de ska vara samt se då hur de klarar av belastning, hastigheter med mera. Alla deras glidelement är av högsta kvalitet samt att du även kan få dem efter egna ritningar om du behöver. Sedan har de även mer än 2500 dimensioner på sitt lager! Detta företag har även annat bra du kan ha nytta av så som bronsämnen och bronslegeringar.